Dansk Vestindiens historie

Foredraget vil sætte vores historieopfattelse – og dermed også vores selvforståelse – til debat: Er det f.eks. slavesamfundet eller slavernes frigivelse vi skal huske den danske indsats for? Foredraget er inkl. romsmagning!
Det er altid sundt at stille spørgsmål til historien, og Dansk Vestindiens fortid rummer nogle af de mest oplagte muligheder for at forstå tingene på flere forskellige måder – samtidig. I 1700-tallet havde Danmark rollen som barsk kolonimagt, i 1800-tallet blev slavernes frigivelse begyndelsen til enden for kolonierne, som sidst i 1900-tallet var blevet til danske turisters tabte trope-paradis.

Foredraget vil sætte vores historieopfattelse – og dermed også vores selvforståelse – til debat: Er det f.eks. slavesamfundet eller slavernes frigivelse vi skal huske den danske indsats for? Og hvor bliver den officielle danske undskyldning til slavernes efterkommere af?

Jon Madsen (master i Kulturplanlægning) vil også slå ned på en række myter som forbindes med den danske indsats i Caribien: Vi behandlede slaverne pænere end andre nationer og var de første til at frigive dem – vi bragte dansk sprog og civilisation til Caribien – vi skulle aldrig have solgt de øer i 1917 – danskerne er i dag meget velsete turister også blandt slavernes efterkommere.

Tidspunkt

Fredag, 31.3.17 16:00 til 18:30

Adresse

AOF Bornholm
Snorrebakken 58
3700  Rønne
Danmark

Pris

150,- kr.

Køb din billet her

Navn på arrangør

Bornholms Folkeuniversitet og AOF Bornholm